Zašto biramo biorazgradive proizvode?

U eri u kojoj se više nego ikada priča i deluje u smeru zaštite životne sredine, reč biorazgradivost zauzima posebno mestu u svakodnevnoj upotrebi.

Sve više kompanija okreće se poslovanju koje uključuje neki vid zaštite životne sredine i brige prema zdravom okruženju svojih potrošača. U tom smislu, na proizvodima se sve češće koriste simboli koji ukazuju na procese koji su u skladu sa ekologijom.

Biorazgradljivost po svojoj definiciji odnosi se na hemijski proces kojim se materijali vraćaju na elemente koji se nalaze u prirodi. Biorazgradive mateijale mogu konzumirati mikroorganizmi i od njih stvarati nove materije koje se već nalaze u prirodnom obliku u okolini. Biorazradivost je proces koji je izuzetno cenjen u ekološkim sferama.

Hausmann kao prezenter biorazgradivosti

U našoj stalnoj ponudi nalazi se brend Hausmann koji je stvoren od najkvalitetnijih sirovina proizvedenih u  Nemačkoj. Svaki sastojak registrovan je na teritoriji EU i nosi svoje oznake koje potvrđuju kvalitet.

Osnovna karakteristika svih Hausmann proizvoda je upravo biorazgradivost i to u procentu od preko 90%.

Sam logotip ovog brenda ukazuje na ekološki prihvaćene proizvode. Dizajneri su posebnu pažnju obratili baš na to da oznake ukazuju na prirodu, baš kao i sami proizvodi.

Osnovna linija Hausmann proizvoda

U standardnoj ponudi  brenda Hausmann postoji pet proizvoda koji su usmereni na domaćinstvo.

Hausmann – Staklo i Hausmann – Radne površine sredstva su koja imaju visoku efikasnost u čišćenju raznih površina, od staklenih, preko pvc, do drvenih i lakiranih. Kod ova dva proizvoda je specifično to da ne postoji ni jedno upozorenje u vidu štetnosti po zdravlje, odnosno nema ni jedne oznake iz piktograma opasnosti. To znači da korišćenje ne izaziva nikakve štetne posledice za kožu, disajne puteve ili bilo kakav vid toksičnosti.  Korišćenje ovih proizvoda moguće je bez korišćenja zaštitinih rukavica i nije ni na koji način štetno za životnu sredinu. Kao i svi ostali proizvodi biorazgradivi su preko 90%.

 

Hausmann – Kamenac, Hausmann – Sanitar i Hausmann – Odmašćivač su proizvodi koji spadaju u drugu grupu Hausmann ponude. Njihova efikasnost se izuzetno pokazala na sanitarnim površinama, kao i u kuhinjskim uslovima, posto svaki od ovih proizvoda ima izuzetno kvalitetne sastojke koji otklanjaju nečistoće, kamenac, rđu i masnoću. Ovi proizvodi su takođe biorazradivi preko 90% i zahvaljujući svom kvalitetu već zauzeli svoje mesto u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji. Po važećem pikotgramu opasnosti ovi proizvodi imaju samo jedan znak upozorenja koji ukazuje na moguću iritaciju kože tokom rada. S toga se preporučuje korišćenje zaštitnih rukavica tokom čišćenja. Osim ovog upozorenja, proizvodi ne izazivaju iritaciju disajnih puteva, niti bilo kakvu opasnost od trovanja.

Praćenje piktograma na proizvodima

Istraživanja na terenu pokazuju da krajnji kupci do sada nisu obraćali previše pažnje na oznake upozorenja i da nisu koristili adekvatno proizvode koji imaju najviši stepen upozorenja.

Zato je tržište uvek spremno na širenje ka biorazgradivim i bezopasnim proizvodima, a svest kupaca o ovom bitnom pitanju znatno se povećava i svakim danom imamo sve više upita o ekološki prihvatljivim proizvodima.

Za više informacija o Hausmann proizvodima, posetite internet prezentaciju www.hausmann.rs